Haken voor de feestdagen

Haken is toch echt wel mijn liefste hobby! Ik vind het heerlijk om kleine (lees snelle!) projectjes te doen. En dan is haken voor de feestdagen echt heel leuk!
Eerder deze maand haakte ik Amerigo om mijn Sinterklaas set compleet te maken. Want vorig jaar haakte ik al een Sinterklaas en twee zwarte Pieten. Ik gebruikte het patroon van de gelukspoppetjes uit Gelukspoppetjes en hangers haken van Annemarie Arts. 

Amerigo gehaakt

Haken voor de Kerst

Voor Kerst zijn er ook altijd zo heel veel leuke haakpatroontjes te vinden. Wolplein heeft al twee jaar een AdventsCal georganiseerd. Waarbij je elke dag een klein haakpatroon kreeg.

Ik speur meestal Pinterest af op zoek naar leuke (gratis) haakpatronen. Daar vond ik een Kerstboom, die heb ik vorig jaar meerdere keren gehaakt en cadeau gegeven. Ik vind het leuk om er nog wat pailetten op te naaien en het geheel op een stokje met voetje te zetten. En je hebt een super leuk Kerst cadeautje!

Ik haakte vorige jaar ook een Kerststal. Ik had mijn enkel gebroken en had dus heel veel tijd om te haken! Toen ik de Kerst daarvoor, in 2015, foto’s van de Kerststal voorbij zag komen, wilde ik hem ook maken. Voor mijn verjaardag in januari kreeg ik het boek en kon mijn Kerststal avontuur beginnen. Ik begon al in maart en haakte zo af en toe een poppetje, ezel, os enz. Mijn lieve man maakt een super mooie stal van hout en ook dit jaar staat deze weer te schitteren onder de kerstboom.

Kerstkaartjes

Voor mijn Kerstkaartjes haakte ik een grote stapel sneeuwvlokken. Ik maakte er een hanger van en plakte deze met een stukje washitape op de kaart. Waar ik ook nog een tekst op handletterde. Lees hier het artikel van vorig jaar.

Kerstkaart haken handletteren

Dit jaar wilde ik de kerstballen van ByClaire haken. Op de KreaDoe had ik de mooie sparkle garen van ByClaire gekocht en ben dus de kerstballen aan het haken. Super leuk weer!!!
En deze zijn dan voor de familie en vrienden die vorig jaar al een sneeuwvlok Kerstkaart kregen…

gehaakte kerstbal

Haken voor de feestdagen

Wat vind jij leuk om te haken voor de feestdagen?
Als je wilt mag je hieronder jouw favoriete patroon delen.